Jason Larkin wint Anton Newman Award 2011

Redactie 1069 0
Met een foto uit de serie 'Past Perfect' sleepte Jason Larkin de Anton Newman Award 2011 for New Directions in Photographic Portraiture in de wacht. Hiermee verdient hij een onder meer een geldbedrag van 15.000 dollar.

De Anton Newman Award is toegankelijk voor iedereen en wordt uitgereikt aan de fotograaf die met zijn beeld de beste innovatieve benadering geeft van fotografische portretten. Larkins foto werd geselecteerd uit het werk van andere deelnemers die gevraagd werden deel te nemen aan de competitie toen zijn hun werk inzonden voor de PDN Photo Annual. Larkin ontvangt een geldprijs van 15.000 dollar. Ook wordt zijn winnende foto tentoongesteld in het Farnsworth Art Museum te Rockland. 

Past Perfect

Opgeleid als fotojournalist te Londen, heeft Larkin veel als documentaire fotograaf in het Midden-Oosten gewerkt. Voor de serie 'Past Perfect' reisde hij langs verschillende musea in Egypte om te onderzoeken hoe curatoren verschillende stijlen gebruiken om beeltenissen uit het verleden over te brengen op het moderne publiek.

Jason Larkin's winnende foto

Ideologie en identiteit

'Door te bepalen hoe het verleden wordt gepresenteerd en herdacht, zorgen musea niet alleen voor het behoud van het verleden, maar spelen zij ook een belangrijke rol spelen in de opbouw van onze ideologieën, identiteit en het begrip en de interpretatie van onszelf', schrijft Larkin over zijn serie.

De jury van dit jaar bestond uit onder meer TIME Magazine's fotoredacteur Paul Moakley, Susan White van Vanity Fair en Michael K. Komanecky, hoofdcurator van Farnsworth Art Museum in Rockland.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie