Japanse 'Natural Stories' in Huis Marseille

charlottelipic 3980 0
'Natural Stories' de overzichtstentoonstelling van de Japanse fotograaf Naoya Hatakeyama opent 16 december in Huis Marseille. Hatakeyama verbeeldt met zijn expositie het verhaal van menselijke industriële activiteiten die de natuur beïnvloeden.

Ook de destructie na de aardbeving in Japan heeft hij uitgebreid vastgelegd met foto's van zijn verwoeste geboortestad Rikuzentakata. Een zeer persoonlijke serie want niet alleen zijn geboortehuis is van de aardbodem gevaagd maar de natuurramp heeft ook zijn moeder het leven gekost.


Underground/River (Tunnel Series)

Andere series

Verder van huis, zoals in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland, bracht Hatakeyama ook de relatie tussen mens en natuur in beeld. Een Franse staalfabriek die stoomwolken uitspuugt in de serie 'Atmos', de tegengestelde belangen van de Zwitserse bevolking en een berg in 'Another Mountain', of exploderende kalksteengroeven in de serie getiteld 'Blast'.

Hatakeyama

Hatakeyama is niet alleen een toonaangevende fotograaf in Japan maar heeft ook internationale successen, zoals het vertegenwoordigen van zijn land op de 49ste Biennale van Veneti. Naast zijn exposities staan er tientallen boeken op zijn naam. Je kunt hiervan een overzichtje bekijken op de site van photo-eye.


Blast

Opening

De opening van 'Natural Stories' begint om 17:00 uur en wordt verzorgt door Radboud Molijn, directeur van Dutch & Japanese Trade Federation ( DUJAT). Hatakeyama is 17 december ook nog aanwezig in Huis Marseille om een rondleiding te geven door de expositie. Tot 26 februari is zijn werk te bezichtigen in het Amsterdamse museum.


Underground/Water (Tunnel Series)
Foto's © Naoya Hatakeyama