'Japanse fotografen zijn vrolijker'

jesse kraal 2785 6
Nee, er is geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de gemoedstoestand van fotografen over de gehele wereld. Deze niet-onderbouwde uitspraak doen we zelf na het zoveelste nieuws over bizarre kleuren en andere vreemde accessoires voor camera's op de Japanse markt.

Van Pentax hadden we niet anders verwacht dan dat ze hun nieuwste toestellen in de meest bizarre kleuren zouden gaan leveren. De Japanse firma heeft verschillende foto's naar buiten gebracht van de nieuwe Pentax K-50 en Q7 in carnavalskostuum. Dat de camera's in 120 verschillende kleurcombinaties leverbaar zou worden, wisten we al. Nu weten we ook dat je voor nog geen veertig euro je camera kunt laten 'pimpen'. Vooral de groen-paarse variant van de K-50 vinden we oogverblindend lelijk. Toch heeft het wel wat, al die kleuren. Het maakt niet alleen de vitrines van fotowinkels nog leuker om naar te kijken, ook op straat zal de boel wat opfleuren.

Pentax K-50
Geheel in Pentax-traditie kun je de K-50 (in Japan) bestellen in de meest afzichtelijke kleurcombinaties.

Pentax Q7
Ook de Pentax Q7 ontkomt niet aan de potten gekleurde verf.

Ricoh GR

Moederbedrijf Ricoh snapt eveneens dat Japanners (en wellicht ook de rest van de wereld?) geen genoegen nemen met een volledig zwarte camera. Daarom introduceren ze sets waarmee je de Ricoh GR kunt laten aanpassen. Zo kun je de saaie zwarte bovenkant laten vervangen door een zilverkleurig exemplaar, een bijpassende lensring krijg je er standaard bij. De ontspanknop is ook in zilver of rood beschikbaar en het opschrift op het objectief kan naar keuze matzwart worden uitgevoerd. Opvallender zijn de houten en kunstlederen bekleding die je op je GR kunt laten zetten. De meerprijs van 5775 Yen (omgerekend zo'n 45 euro) is een stuk vriendelijker dan de meerprijs die Hasselblad rekent voor een stukje hout.

Ricoh GR
Over smaak valt niet te twisten, maar een houten greep is bij Ricoh een stuk voordeliger dan bij Hasselblad

Nog meer kleur!

Als je camera's in verschillende kleuren kunt krijgen, dan accessoires natuurlijk ook! Neem de nano-tracker, een klein apparaat voor astrofotografen waarmee je sterrenlichamen kunt volgen. Deze is behalve in zwart ook in drie felle kleuren leverbaar. Niet dat je dat ziet als je 's nachts aan het fotograferen bent, maar dat is natuurlijk bijzaak. Ook camerastraps zijn er in Japan in diverse kleuren en met maffe motiefjes.

Tracker en Straps

Bunny Ears

Het meest bizarre fotografieaccessoire zijn met afstand de konijnenoren die je in je flitsschoen kunt schuiven. Ze voegen niets toe, maar zien er natuurlijk wel leuk uit. Tenminste, als je een vrolijke Japanner bent vermoeden we.

Bunny Ears
Als je geen idee hebt hoe je je zonnekap juist monteert, dan kun je mensen afleiden met een setje konijnenoren.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Jannes B

Ik moest grinniken bij de opmerking van de laatste foto XD

afbeelding van Anonymous

Kantelbare sensor?

afbeelding van maartendeboer

"Als je geen idee hebt hoe je je zonnekap juist monteert, dan kun je mensen afleiden met een setje konijnenoren."

Hahahah XD

afbeelding van Bertus41

Ik zeg : Konijnenberg doe er je voordeel mee!

afbeelding van Anonymous

die konijnenoortjes kunnen nog wel eens een eenvoudig aandachtspunt zijn als je kinderen op de foto gaat zetten :D

afbeelding van Pipo de Clown

Konijnen(sens)oren ;-)