James Nachtwey stapt uit agentschap VII

jesse kraal 2032 1
Oorlogsfotograaf en fotojournalist James Nachtwey is uit fotoagentschap VII gestapt. In 2001 was hij een van de zeven oprichters van het agentschap. Zijn vertrek is bevestig door directeur Stephen Mayes.

Nachtwey zat tussen 1986 en 2001 bij het agentschap Magnum Photos. In dat laatste jaar richtte hij samen met zes andere fotografen VII (spreek uit: 'seven') op, het bureau zou zich met name op fotografie in conflictgebieden gaan focussen.

Volgens VII-directeur Mayes gaat James Nachtwey zijn zaken vanuit zijn eigen studio organiseren. Dit zegt hij in een interview met British Journal of Photography. Meer informatie vanuit Nachtwey of VII ontbreekt op het moment nog.

James Nachtwey werd diverse malen onderscheiden voor zijn werk als fotograaf, zo won hij onder andere vijf maal de Robert Capa Gold Medal en de TED prize. In 2001 kwam de documentaire 'War Photographer' uit, waarin regiseur Christian Frei Nachtwey volgt tijdens zijn werk in onder andere Indonesie en Joegoslavië.

James Nachtwey
James Nachtwey - Foto © TED

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Henri

"fotografie in conflictgebieden".
Tja, dat soort fotografie is ook wat lastig vanuit je studio.....