Jacquie Maria Wessels finalist International Book Awards 2011

Redactie 1278 0
Jacquie Maria Wessels is tijdens de International Book Awards 2011 twee keer bekroond met een Finalist Award voor haar fotoboek Cityscapes & Birdmen. Zowel in de categorie 'Photography: general' als 'Photography: people' won Wessels een award.

Tussen 2006 en 2009 maakte de Nederlandse fotografie Jacquie Maria Wessels portretten in Suriname en Nederland van Surinaamse mannen met hun kleine zangvogels. De 'gekooide vogel' speelt een grote rol in de meest onderschatte 'sport' van dit land waarbij mannen samen komen om te bepalen welke vogel het beste zingt. Na de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 verscheen dit tijdverdrijf ook in het Nederlandse straatbeeld.

Naast de vogelsport fotografeerde Wessels ook typische muurschilderingen in Paramaribo. Deze met de hand geschilderde advertenties tonen onder meer gereedschappen, soepblikken, havermout en andere producten, samen met aansporingen als: 'Doe je best op school'. De twee uiteenlopende onderwerpen zijn door Wessels gecombineerd in het boek 'Cityscapes & Birdmen', waarmee Wessels twee prijzen won.

Winaars

Naast de Finalist Award werd er in beide categorie├źn ook een echte winnaar gekozen. In de categorie 'Photography: general' was dat Bill Diodato met zijn boek Care of Ward 81. In de categorie 'Photography: people' mocht Stephen Azzato zichzelf winnaar noemen met zijn boek Their Love of Music.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie