Jack White fotografeert met de nieuwe Impossible I-1

Jack White fotografeert met de nieuwe Impossible I-1

Jasper van Bladel 870 0
Om de introductie van de nieuwe Polaroid-camera van Impossible kracht bij te zetten, heeft het bedrijf bekende mensen gevraagd om met de camera te werken. Onder andere Jack White, Joey L en Roger Ballen gingen op de uitnodiging in.

Het is lang geleden dat er een totaal nieuwe Polaroidcamera werd geïntroduceerd. De I-1 van Impossible is hedendaagse reïncarnatie van de aloude polaroidcamera, gemoderniseerd en ook te besturen met je iPhone of iPad. Om de introductie kracht bij te zetten, heeft Impossible diverse bekende mensen gevraagd om de camera eens mee op pad te nemen. Onder andere muzikant Jack White, van de White Stripes en fotografen Joey L, Ellen von Unwerth en Roger Ballen hebben het aanbod aangenomen.

Jack White

Project 8

Deze foto’s maken onderdeel uit van een groter project: Project 8. Bezitters van de nieuwe camera wordt gevraagd foto’s te maken naar aanleiding van acht verschillende ‘Briefs’, waaronder ‘This no longer exists’, ‘Make a stranger laugh’ of ‘Scare yourself’. De foto’s moeten daarna naar Impossible opgestuurd worden, waar ze zullen worden tentoongesteld. Afsluitend worden de foto’s willekeurig verstuurd onder alle inzenders.

Een zelfportret van Joey L

De foto’s die gemaakt zijn door de bekenden worden gepubliceerd op de website van het project. Zo kun je onder de inzendingen bijvoorbeeld een portretfoto vinden van Rolling Stones-zanger Mick Jagger, gemaakt door Jack White.

Joey L

Ook fotograaf Joey L, met wie we voor DIGIFOTO Pro 2.2016 uitgebreid spraken, is een van de fotografen. Hij deelt vooral foto's die hoogstwaarschijnlijk in een fotostudio zijn gemaakt. Ook zien we een zelfportret van de jonge fotograaf.

Mick Jagger, door Jack White

Ellen von Unwerth

Roger Ballen

Een filmpje waarin Project 8 wordt uitgelegd:

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper