Jaarproject voor straatfotografen gestart

Redactie 769 0
Samen met de Photographers' Gallery hebben de maker van het boek Street Photography Now een project gestart. Hierin vragen ze straatfotografen om de 'wereld waarin wij leven' vast te leggen, uitgestrekt over de periode van een jaar.

Op 1 oktober is het project van start gegaan, het zal in totaal 52 weken doorgaan. Hiermee willen de bedenkers van het Street Photography Now Project een globale gemeenschap van fotografen creeëren die 'de beloningen en obstakels ontdekken die het vastleggen van het publieke leven met zich meebrengen'.

Street Photography Now

Het project komt tegelijkertijd met de uitgave van het boek Street Photography Now, samengesteld door Sophie Howarth en Stephen McLaren. Het boek vormt een overzicht van het werk van 's wereld beste straatfotografen, zoals Bruce Gilden, Martin Parr en Alex Webb. Iedere week zal één van de 52 fotografen in het boek een tip voor straatfotografen van over de hele wereld geven. “Deze gedetailleerde instructies zullen een houvast vormen voor de deelnemende fotografen en ze op weg helpen bij het maken van hun straatfoto's”, aldus de organisatie.

Gallerie

Na de instructie hebben de deelnemers zes dagen om een foto te uploaden naar de Street Photography Now Project-pagina op Flickr. Aan het eind van het project zal de fotograaf met de beste bijdrage beloond worden met een boekenbon van de uitgever van het boek, ter waarde van duizend pond. Daarnaast zal zijn of haar werk tentoongesteld worden in de pas gerenoveerde gallerie van de Photographers’ Gallery.

instructie

De eerste instructie is reeds gegeven door Magnum-fotograaf Bruce Gilden en vanaf vandaag kan er dus ook ingestuurd worden:

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie