Jaarlijkse fotografiebijlage Volkskrant nu ook online

Julian 951 0
Het Observatorium, de jaarlijkse fotografiebijlage van de Volkskrant, heeft dit jaar voor het eerst een multimediale versie. Op een speciale website zijn zeven fotoseries te zien met het thema ‘de eerste keer’.

Zaterdag 19 december verschijnt de papieren editie van Het Observatorium, een jaarlijkse fotografiebijlage van de Volkskrant. Dit jaar zijn de series voor het eerst ook online te bekijken.
De multimediale versie is tot stand gekomen in samenwerking met het Fonds BKVB (Fonds voor Beeldende Kunsten Vormgeving en Bouwkunst). De Deense Bombay Flying Club is verantwoordelijk voor de presentatie.

De zeven series worden als fullscreen slideshows gepresenteerd en zijn voorzien van audiocommentaar. De onderwerpen lopen flink uit een, maar raken allemaal het thema ‘de eerste keer’. Van ‘voor het eerst zonder ouders op vakantie’ tot ‘voor het eerst in de gevangenis’.

www.volkskrant.nl/observatorium


Kijkje achter de schermen

Ook geeft de beeldredactie van de volkskrant een kijkje achter de schermen. Waar in het analoge tijdperk op de fotoredactie van de Volkskrant een paar honderd (zwart-wit) foto’s binnenkwamen, zijn dat er vandaag de dag op een willekeurige nieuwsdag maar liefst 6.000. In het ‘observatorium’ toont de Volkskrant een pagina met alle foto’s die de krant ontving op 27 november 2009.