Italiaanse ontwerpstudio komt met concept voor Instagramcamera

Jasper van Bladel 2208 1
We lieten al een filmpje zien waarin een camera gebaseerd op de app Instagram de hoofdrol speelt. Dat was een parodie. Nu is een serieus concept van een dergelijke camera opgedoken, gemaakt door een Italiaanse ontwerpstudio.

Het idee is natuurlijk zo gek nog niet. De app zelf is enorm populair, dus is er wellicht een markt voor een 'echte' Instagramcamera. De mensen bij Instagram, dat sinds kort eigendom is van Facebook, zijn nog niet zover. De Italiaanse ontwerpstudio ADR kon niet langer wachten en maakte een concept: de Instagram Socialmatic.

Een serieus concept dus, in tegenstelling tot deze parodie, waarin gezegd wordt dat Instagram met een camera komt.


De Socialmatic met rechts een cassette met vijf velletjes printpapier

Instagramlogo

De ontwerpers dachten bij het ontwikkelen van de camera aan het logo van de app. Dat is te zien, want de camera lijkt wel een 3d-versie van dat logo. De Socialmatic biedt dezelfde functies als de app die je op je smartphone kunt gebruiken.


De Socialmatic biedt dezelfde functies als de app, maar kan daarnaast ook printen

Printen

Daarnaast kun je de gemaakte foto's ook meteen printen met de ingebouwde printer. Dat gebeurt op speciale vellen die in cartridges van vijf stuks komen. De vellen hebben een plakrandje, waardoor je de foto's overal op kunt hangen.

Op de afgedrukte foto's staat je gebruikersnaam en een qr-code, door deze te scannen wordt je doorverwezen naar het Instagram-account van de fotograaf.


De Socialmatic met een geprinte foto

Niet op de markt

De Socialmatic is een concept en zal niet op de markt verschijnen. Toch hopen veel mensen dat Instagram, dat na de overname door Facebook best geld heeft te besteden, op een bepaald moment besluit om een echte camera te gaan maken.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Anonymous

cool