iStockphoto verbetert zoekfunctie

Redactie 767 0
De website van iStockphoto is onlangs volledig op de schop gegaan, maar blijkbaar kon de zoekfunctie toch nog verbeterd worden. Dat is nu gebeurd, waardoor het zoeken naar foto's, video's of audiobestanden makkelijk moet zijn geworden.

Door de verbetering van de zoekfunctie is het nu mogelijk de iStockphoto-website gerichter te doorzoeken. Geen overbodige luxe als je bedenkt dat de bibliotheek van de website uit meer dan zeven miljoen bestanden bestaat. De grootste wijziging is de nieuwe mogelijkheid om bepaalde zoektermen toe te passen en hiermee de resultaten af te bakenen. Daarnaast is het nu mogelijk te beginnen met een algemene zoekterm en deze langzaam specifieker te maken, terwijl de resultaten in real-time te zien zijn.    

Techniek

De website van iStockphoto is de eerste in zijn soort die gebruik maakt van een speciale techniek waardoor zowel de locatie als de taal van de gebruiker direct op invloed zijn op de zoekresultaten. Deze functie wordt echter pas halverwege januari in gebruik genomen.

Reactie

“We zijn ontzettend gegroeid sinds onze oprichting”, lichtte Kelly Thompson van iStockphoto uit in een eerder persbericht. “We hebben nu meer dan zes miljoen leden en hebben onderdelen als video, audio en onze Vetta-collectie aan het assortiment toegevoegd. De nieuwe site voldoet niet alleen aan de eisen van onze snel groeiende gemeenschap, maar ondersteunt ook onze groei in de toekomst.” 


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie