Google Photovine vs Piictu

Is Google's Photovine een kloon van Piictu?

jesse kraal 4227 0
Google's nieuwste iOS-app Photovine werkt volgens een simpel maar sterk concept: iedereen voegt zijn foto's toe aan een groep met een bepaald thema. Alleen kwam Piictu al een paar maanden eerder met dit idee.

Het idee lijkt briljant door zijn eenvoud: mensen van over de hele wereld brengen hun foto's samen, gesorteerd op het onderwerp van de foto. Bijvoorbeeld 'ik met een glas rode wijn' of 'mijn favoriete paar schoenen'. Deze groepen heten 'vines'. Je kunt je foto's toevoegen aan vines van anderen, of zelf je eigen vine maken.

Photovine is gemaakt door Slide, een bedrijf gespecialiseerd in app's en widgets, dat vorig jaar door Google werd overgenomen. Het concept achter Photovine lijkt echter verdacht veel op dat van Piictu, eveneens een iOS-app.

piictu versus photovine
Piictu versus Photovine. De eerste staat links, de tweede rechts. De overeenkomsten zijn duidelijk.

De overeenkomsten tussen de twee app's zijn groot, de opzet en de lay-out komen in grote lijnen overeen. In een reactie op technologieblog Engadget verklaart een voorlichter van Google dat zij al voor de introductie van Piictu bezig waren met het ontwikkelen van Photovine.

Dat is niet onwaarschijnlijk, al zullen de makers van Photovine vast wel een keer met Piictu gespeeld hebben tijdens de ontwikkeling. Twitteraar @uxboy maakte een duidelijke vergelijking tussen de twee apps.

Photovine en Piictu zijn beide gratis verkrijgbaar in de App Store. Helaas is Photovine momenteel nog voorbehouden aan Amerikaanse gebruikers. Piictu is al wel te downloaden in de Nederlandse App Store.  

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse