Is dit de Sony NEX-7?

Julian 1545 0
Dat Sony binnenkort met de high-end NEX-7 komt lijkt vrijwel zeker. Er is nu een digitale schets opgedoken die mogelijk een prototype van de camera laat zien. De NEX-7 krijgt waarschijnlijk een elektronische zoeker.

Vermoedelijk zal de Sony NEX-7 veel specificaties delen met de grotere Sony A77. Die krijgt volgens hardnekkige geruchten een 24-megapixel aps-c-sensor en een elektronische zoeker met drie miljoen beeldpunten. De NEX-7 zou diezelfde sensor en zoeker krijgen en 1200 dollar moeten kosten.

Met een high-end elektronische zoeker zou Sony hoge ogen kunnen gooien in het hogere segment voor compacte camera's. Het NEX-systeem heeft daarvoor echter ook hoogwaardige objectieven nodig.


Op de NEX-7 is dan ook een Carl Zeiss 24mm f/1.8 te zien. Ook dit gaat om een prototype, want hoewel Sony in een road-map al heeft aangekondigd dat er een Carl Zeiss 24mm met E-mount komt, is het nog de vraag hoe deze er precies uit gaat zien.

Aanvankelijk werd gedacht dat het een vrij fors objectief (zoals op deze afbeeldingen) zou worden met diafragma van f/1.7. Maar recent dook er een roadmap op met een plattere variant met diafragma van f/2.

Sony A77

Ook zijn er nieuwe foto's opgedoken van de Sony A77. Over de echtheid hiervan wordt getwist, de kans is groot dat er iemand creatief met Photoshop is geweest. Eerder dook er al wel uitgebreide informatie over de Sony A77 en A65 op, inclusief een afbeelding. Naar verwachting kondigt Sony de camera's eind augustus aan.NEX-5E, VG-20 en 55-210mm op Sony-website

Op de Canadese Sonyservice-website zijn verwijzingen gevonden naar nog niet aangekondig­de producten. Zo is de NEX-5N te zien, vermoedelijk de typeaanduiding voor de NEX-5E die binnenkort de NEX-5 zal vervangen.

Ook is de NEX-VG20 in de lijst te vinden, de opvolger van de NEX-VG10 camcorder. Eveneens nieuw is een 55-210mm  f/4.5-6.3 OSS zoom-objectief voor het NEX-systeem. Begin dit jaar liet Sony al een roadmap zien met een 55-200mm.