Is dit de goedkope systeemcamera van Fujifilm?

Julian 1816 0
Er gingen al geruchten over een goedkopere systeemcamera van Fujifilm. Een Zweedse blog plaatste een foto van een Fujifilm-vertegenwoordiger met een onherkenbaar gemaakte camera in zijn handen.

Eind april ging het gerucht dat Fujifilm in de zomer met een goedkopere systeemcamera zou komen. Onder de Fujifilm X-E1, met adviesprijs van 1399 euro inclusief 18-55mm, lijkt nog flink wat ruimte over te zijn voor een goedkoper model.

Het Zweedse blog Cyberphoto.se plaatste onderstaande foto, waarin een vertegenwoordiger van Fujifilm een camera vasthoudt. Het toestel is onherkenbaar gemaakt, maar lijkt een stuk kleiner dan de huidige X-Pro1 en X-E1.

De foto is inmiddels verwijderd van de blog, maar op geruchtensites nog volop te vinden. Het lijkt een introductie van een goedkoper model in de X-serie met verwisselbare objectieven een stukje dichterbij te brengen.

Volgens de nieuwste geruchten zou het gaan om een camera die niet beschikt over de X-Trans-sensor die te vinden is in de recente modellen zoals de X100S, X-E1 en X-Pro1. Het toestel zou in combinatie met een 16-50mm of 16-55mm verkocht worden.

Fujifilm Cyberphoto.se
Foto: Cyberphoto.se