Is dit de fullframe-dslr van Pentax?

Julian 5717 1
Op het Chinese Xitek-forum is een foto opgedoken van een Pentax-dslr met een flinke spiegel. Dat doet vermoeden dat het om een fullframe-camera gaat. De fabrikant liet al meerdere malen weten dat er gewerkt wordt aan een fullframe-dslr.

PhotoRumors spotte de foto op het Chinese Xitek-forum. Het is een wat onduidelijk plaatje en het typenummer is niet te zien, maar de grote spiegel doet vermoeden dat het om een fullframe-camera gaat. De afkomst van de foto en de echtheid ervan is niet duidelijk. Pentax heeft de afgelopen jaren echter meerdere malen laten weten dat er gewerkt wordt aan een fullframe-camera.

Pentax fullframe-camera
De grote spiegel doet vermoeden dat we hier met een fullframe-dslr te maken hebben

Pentax K-3

Ook zijn er geruchten over een nieuwe aps-c-camera van Pentax. Op een Japans forum is een lijstje met vermoedelijk specificaties te lezen. Deze Pentax K-3 zou eind oktober aangekondigd worden en voorzien zijn van een 20-megapixelsensor, zonder AA-filter (mogelijk uit de fabriek van Sony). Het nieuwe aps-c-model zou een prijskaartje van zo'n 120.000 yen krijgen (omgerekend zo'n 900 euro). Samen met de K-3 zou ook een 18-70mm f/2.8-objectief in de planning staan.

afbeelding van teus renes

Raar -Het nieuwe APS-C model- ? Het is toch een Fullframe?