'iPhone krijgt camerafunctie op vergrendeld scherm'

sanne 3300 5
Bij de volgende update van iOS is het mogelijk om vanaf je vergrendelde iPhone-scherm, direct naar je camera te navigeren. Dat beweert het Braziliaanse BlogdoiPhone.com.

Als iOS 5.1 eenmaal op de markt is, kun je de camera van je iPhone activeren zonder dat je het toestel eerst hoeft te ontgrendelen. Dat zegt althans de Braziliaanse website BlogdoiPhone die claimt de b├Ętaversie van het nieuwe besturingssysteem in handen te hebben.

Een verandering waar we volgens het blog op kunnen rekenen, is een permanent camerapictogrammetje dat op je vergrendelde scherm staat weergegeven (zie afbeelding). Wanneer je met je vinger het pictogrammetje omhoog schuift, verschijnt de camerafunctie. Het ziet ernaar uit dat je met iOS 5.1 vanaf je vergrendelde scherm dus kunt kiezen om te ontgrendelen voor je startscherm of je camera.

Verwachting

Verder laat BlogdoiPhone weten dat de release van de update voor het grote publiek dichtbij moet zijn. De schrijvers denken aan begin maart wanneer ze ook de derde iPad verwachten.

blogdoiphone

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van Kc

Handig. Kan nu overigens ook, 2x op home drukken.

afbeelding van Arnold van Wijk

Kan nu idd ook al, sind 5.0.

afbeelding van Niels.

Ja alleen in de update schijnt dat je de balk omhoog kan schuiven waardoor je direct in de app zit.

Zoals ook in de tekst en het plaatje dus...

afbeelding van Kokker

misschien ligt het aan mij.. wat is het voordeel dan met nu?

afbeelding van ERooksnl

het scheelt je weer 1x klikken dus :)