iPhone 7 Plus vs 100MP Hasselblad

iPhone 7 Plus vs 100MP Hasselblad

Nadja Geskus 895 0
Het lijkt een onmogelijke vergelijking, maar toch is dat precies wat de fotograaf van Sonder Creative deed. Hij maakte een intrigerende video waarin hij de iPhone 7 Plus en de 100MP Hasselblad vergelijkt. Benieuwd hoe deze vergelijking een beetje eerlijk wordt gemaakt? Lees dan snel verder!

Vergelijking

Een 100MP Hasselblad camera van $30.000,- vergelijken met een iPhone 7 Plus, het lijkt te gek voor woorden. Toch maakte de fotograaf van Sonder Creative een video met deze bizarre vergelijking. Om het eerlijk te maken gebruikte  hij een telephoto lens voor de iPhone 7 Plus. Hiermee maakte hij honderden close-ups die hij vervolgens samen voegde tot één beeld. Dit om een gelijkwaardige resolutie te krijgen als de 100MP Hasselblad camera.

iPhone 7 Plus vs 100MP Hasselblad

iPhone 7 Plus vs 100MP Hasselblad

De foto die gemaakt is met de Hasselblad is 100.9MP. De foto van de iPhone 7 komt aardig in de buurt met 96.9MP. Het blijkt dat een foto die uit tal van verschillende foto’s bestaat toch een veel hogere kwaliteit heeft dan één losse foto van dezelfde resolutie. Maar ja, is dat de moeite waard? Zou jij een foto creëren uit honderden kleine afbeeldingen om die betere kwaliteit te behalen?

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja