iPhone 7 met dual-camera aangekondigd

iPhone 7 met dual-camera aangekondigd

Redactie DIGIFO... 1375 0
Gisteren zijn de nieuwe telgen in de iPhonefamilie bekendgemaakt. De iPhone 7 en de iPhone 7+ hebben een geheel nieuwe camera, met beeldstabilisatie en een dual-camera module.

De nieuwe iPhones hebben, net als hun voorganger, een 12MP camera, maar de sensor is geoptimaliseerd en heeft een 60% snellere read-out. Het diafragma is vergroot en heeft nu minimale diafragmawaarde van f/1.8, wat fotograferen in slecht licht ten goede komt. Mocht f/1.8 niet genoeg achtergrondonscherpte geven, dan is het ook mogelijk om te simuleren met de 'Depth Mode'.

Verder kan de camera filmen in 4K en is het mogelijk om in FullHD in slow-motion te filmen.iPhone 7Lees ook: Eerste foto’s van Huawei P9 smartphone met dual Leica camera
Lees ook: Camera belangrijkste onderdeel van smartphone

Dual-camera module

De geruchten van een dual-camera module gingen al enige tijd de rondte, maar de precieze uitwerking ervan was nog onbekend. Apple heeft ervoor gekozen om de iPhone 7 twee objectieven en twee sensoren te geven, waarvan het eerste objectief de standaard brandpuntsafstand van 28mm heeft en de tweede een brandpuntsafstand van 56mm. Door op de tikken de camera-app kan je dus direct optisch zoomen. Het is mogelijk om hierna nog verder digitaal in te zoomen.

Apple is niet het eerste bedrijf dat een smartphone uitbrengt met een dubbele cameramodule. Zo waren er wat, minder succesvolle, pogingen om 3D fotografie in smartphones te verwerken en kwam Huawei eerder dit jaar met de P9 met twee Leica objectieven. In dit geval had de telefoon één normale camera en één camera die alleen in zwart-wit fotografeert.

De iPhone 7 en iPhone 7+ zijn vanaf 16 september verkrijgbaar met een adviesprijs vanaf € 769,-

Voor meer informatie over de nieuwe iPhone kun je kijken op de website van Apple.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie