iPhone 4 krijgt betere camera en led-flitser

Julian 1001 0
Apple heeft de iPhone 4 gepresenteerd. Het nieuwe model beschikt over een 5-megapixel cameramodule met bsi-sensor, led-flitser en heeft een ips-beeldscherm met 960x640 pixels. De smartphone filmt in 720p-resolutie bij 30 fps.

De huidige iPhones staan al te boek als ’s werelds meest gebruikte ‘fototoestellen’. In de statistieken van Flickr staat de smartphone ruimschoots op de eerste plaats. Het huidige model, de 3GS, beschikt over 3 Megapixels.

Apple belooft betere beeldkwaliteit in de nieuwe iPhone. De vierde generatie heeft niet alleen meer megapixels, de iPhone 4 krijgt een ‘back side illuminated’ sensor, die in staat is meer licht op te vangen. Ook de videoresolutie is flink opgeschroefd, met het nieuwe model kan in 1280x720 gefilmd worden bij 30 fps. Ook nieuw is de led-flitser, die zowel tijdens het fotograferen als filmen gebruikt kan worden.

iMovie app

Filmpjes kunnen direct op de iPhone bewerkt worden, met het nieuwe iMove for iPhone 4, dat als losse applicatie voor 4.99 dollar over de virtuele toonbank gaat. Het nieuwe toestel krijgt flink wat processorkracht, Apple gebruikt dezelfde A4-processor als in de iPad.

ips-display

Ook het beeldscherm krijgt een flinke update. Het ips-paneel moet zorgen voor een betere inkijkhoek, kleurweergave en zwartwaardes. Met resolutie van 960x480 pixels telt het 3.5-inch scherm exact vier keer zoveel pixels als het display op de vorige iPhones. De iPhone 4 heeft daarmee de grootste pixeldichtheid van alle smartphones op dit moment.

Verkrijgbaarheid

Wanneer de iPhone 4 in Nederland verschijnt, is nog niet bekend. Op 24 juni zijn als eerste de VS, Duitsland, Frankrijk, Japan en Groot-Brittannië aan de beurt.