IPA organiseert 'Not Another Photo Contest'

Redactie 690 0
Om meer bezoekers naar hun nieuwe blog te trekken, organiseert de International Press Association (IPA) een 'andere' fotocompetitie. Hiermee willen ze meteen fotografen en journalisten die IPA nog niet kennen met hun kennis laten maken.

Meedoen met de 'Not Another Photo Contest' kan in twee categorieën – zowel professioneel als amateur – en kost niets. Het enige wat je moet doen is je inzending mailen naar photocontest@internationalpress.com. Daarnaast zijn er geen restricties met betrekking tot het onderwerp. Alles mag.

Competitie

De organisatie meld dat er 'zoveel prijzen zijn dat de kans om te winnen groot is'. Zo krijgen de eerste prijswinnaars in totaal voor 1800 dollar aan prijzen, voor de tweede plekken is dat vijfhonderd dollar. De tien winnaars van een eervolle vermelding krijgen ieder 150 dollar aan prijzen. Tot 30 november kan er ingestuurd worden, waarna zowel het publiek als de jury haar stem uit zal brengen. Vijftien december volgt de uitslag.

Len Rapoport

De wedstrijd is eigenlijk een westers onderonsje. Alleen inwoners van Amerika, Nieuw-Zeeland, Canada en het overgrote deel van Europa mogen drie foto's insturen. De competitie is een idee van IPA-president Len Rapoport, tevens juryvoorzitter, die er het volgende over zei: “Deze wedstrijd is bedacht om zowel fotografen als hun fans te betrekken bij het proces. Daarom mag iedereen stemmen en telt dat voor 25 procent mee, tegenover 75 procent van de jury. Hierdoor heb je niet alleen een eerlijkere kans om te winnen, maar zien ook veel meer mensen je werk. Dit is daarom niet zomaar weer een fotowedstrijd, omdat we de deelnemers echt willen motiveren.”

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie