Inzendtermijn Pride Photo Award halverwege

Redactie 1210 0
Vorige maand opende het inzendtermijn voor de Pride Photo Award. Halverwege zijn de meeste foto’s ingezonden in de categorieën Open, Gender en Documentair. Actualiteit, Sport en de themacategorie 'Straight back at you' lopen minder hard.

De Pride Photo Award is de eerste internationale fotowedstrijd over seksuele- en genderdiversiteit. Het thema van de wedstrijd is 'Straight back at you' en focust op de manier waarop de omgeving reageert op mensen die ‘anders’ zijn. De organisatie van de wedstrijd wil laten zien dat er meer is dan de stereotype beelden van mannelijkheid en vrouwelijkheid en van LGBT’s (lesbisch, gay, biseksueel en transgender).

Terwijl de inzendingen voor de categorieën Open, Gender en Documentair goed lopen, lopen Actualiteit, Sport en bovengenoemde themacategorie zoals verwacht minder hard. 'Zeker voor Sport en 'Straight back at you' zijn veel fotografen nog bezig foto’s te maken. Deze categorieën bieden fotografen de meeste kans om zich te profileren', aldus projectmanager Joeri Kempen.

Foto © Risk Hazenkamp

Inzenden

Fotografen wordt gevraagd werk in te sturen die de andere kant van het traditionele beeld van gender laten zien. Een jury van internationale experts selecteert de beste foto’s, welke door Foam samengesteld zullen worden tot een tentoonstelling die in september in 'Het Sieraad' in Amsterdam-West komt te hangen. Inzenden voor de wedstrijd kan nog tot 30 juni, in de volgende categorieën:

  • Actualiteit
  • Documentair
  • Gender: niet stereotype vormen van mannelijkheid en vrouwelijkheid
  • Sport: foto’s over anders zijn in de sterk op mannelijkheid gerichte sportwereld
  • Straight back at you: de manier waarop de omgeving reageert op mensen die 'anders zijn'
  • Open: foto’s die niet in een van de andere categorieën vallen

Foto © Kael T Block

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie