Inzendtermijn Fotofestival Naarden verlengd

Redactie 693 0
Als je nog geen werk hebt ingestuurd voor het Fotofestival Naarden, terwijl je dat eigenlijk wel had willen doen, dan heb je geluk. Het festival verlengt namelijk haar inzendtermijn vanwege de eerdere opstartproblemen.

Het Fotofestival Naarden vindt dit jaar plaats van 21 mei tot 19 juni 2011. Een belangrijk uitgangspunt van het festival is het tonen van de actualiteit, wat dit jaar moet dat gebeuren aan de hand van het onderwerp portretfotografie. De titel voor de twaalfde editie van het festival luidt daarom ‘Let’s Face it, Portraits of Dutch Photography’. De hoofdcuratoren en de selectiecommissie die het werk beoordelen bestaan onder andere uit de fotografen Reinier Gerritsen, Krijn van Noordwijk en Peter van de Wijngaart.

Insturen

De organisatie kampte eerder met systeemproblemen waardoor het uploaden van foto’s moeizaam ging. Daarom hebben de hoofdcuratoren besloten om de inzendtermijn met een week te verlengen. Inzenden kan daarom nog tot zaterdag 5 februari via de website van het festival. Daar vind je ook meer informatie en de voorwaarden voor deelname.

Akademie Vogue Award Fotostyling

Voor de eerste keer heeft de HBO opleiding Akademie Vogue een fotostylingprijs uitgeschreven: de Akademie Vogue Award Fotostyling (AVAF). Met deze prijs wil de academie fotostyling als volwaardige discipline binnen de fotografie stimuleren. De prijs wordt in samenwerking met het FotoFestival Naarden georganiseerd, waar tevens een selectie van de inzendingen te zien zal zijn en waar ook de prijsuitreiking plaats zal vinden.

Foto Kees Scherer Prijs 2011

De Foto Kees Scheren Prijs 2011 voor het beste fotoboek zal ook dit jaar weer worden uitgereikt tijdens het FotoFestival Naarden. De genomineerde boeken worden gedurende het festival tentoongesteld in het Andreashuis. De prijs gaat naar de Nederlandse fotograaf of permanent in Nederland gevestigde fotograaf van het beste fotoboek dat verschenen is tussen 2009 en 2010.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie