Inzendingen gevraagd voor wedstrijd wetenschapsfotografie

Redactie 693 0
Bilder der Forschung, oftewel foto's van onderzoek, vraagt om inzendingen voor hun jaarlijkse fotocompetitie. In twee categorieën kunnen deelnemers foto's insturen die een goed beeld moeten schetsen van wetenschappelijk onderzoek.

In beide categorieën is een hoofdprijs van tienduizend euro te verdienen. De organisatie van de wedstrijd, open voor zowel professionals als ambitieuze amateurfotografen, wetenschappers en onderzoekers, vraagt om 'de mooiste, meest spectaculaire foto's van een wetenschappelijke discipline, zoals biologie, medicijnen, natuurkunde of astronomie'.

Categorieën

In de eerste categorie wordt gevraagd om foto's over de 'fascinatie voor research', waarbij foto's van wetenschappelijke fenomenen en processen ingestuurd kunnen worden. De tweede categorie, 'gezichten van research', focust op de mensen achter de het onderzoek.

Deadline

Bilder der Forschung wordt bijgestaan door Focus en de Association of Research-based Pharmaceutical Companies. Samen organiseren zij deze vijfde editie, waarvan de deadline op 3 oktober ligt. Naast de geldprijzen belooft de organisatie verder uitgebreide media-aandacht en een tentoonstelling. 

Foto © Jürgen Lösel

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie