Inzendingen en deelnemers Pride Photo Award verdubbelen

Julian 971 0
3000 inzendingen van 408 fotografen uit 48 landen. Dat is het resultaat van de derde editie van de Pride Photo Award. Een doorslaand succes volgens de organisatie, want zowel het aantal inzendingen als het aantal deelnemers is ruim verdubbeld ten opzichte van 2012.

De inzendtermijn voor internationale fotowedstrijd rond seksuele- en gender diversiteit sloot op zaterdag 8 juni. Nu de inzendingen zijn geteld, blijken dat er meer dan dubbel zo veel te zijn als vorig jaar, toen 200 fotografen uit 40 landen gezamenlijk 1400 foto's inzonden.

De Pride Photo Award 2013 kende de categorieën Gender, Documentair, Open en de themacategorie 'Extremely Normal'. 

De organisatie zegt met succes ingezet te hebben op een bredere internationale spreiding van de fotografen. Dat werd bijvoorbeeld gedaan met een samenwerking met Queer Comrades in China. In 2012 kwamen er 2 inzendingen uit China, nu waren dat er 14.

Opvallende stijgingen zijn verder te zien in het aantal inzendingen uit Mexico, van 1 in 2012 naar 37 in 2013 en Italië, van 7 naar 27.  Ook de inzendingen vanuit De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk stegen fors, aldus de organisatie.

Op 16 juni beschikt de internationale vakjury in Amsterdam wie de winnaars worden van deze editie. De jury staat onder leiding van voorzitter Stephen Mayes uit het Verenigd Koninkrijk. Woensdag 19 juni worden de winnaars bekendgemaakt.

Pride Photo Award is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA (Internationaal Homo Lesbisch Informatiecentrum en Archief) en Stichting Homomonument, met steun en advies van Foam en World Press Photo. De editie 2013 wordt mogelijk gemaakt door het SNS REAAL Fonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Prins Bernhard Cultuur Fonds, Van Doorne, het Lloyd Hotel, het Trut Fonds, de gemeente Amsterdam en de stadsdelen.