Inzenden Photo Academy Award 2011 tot 25 juni

Redactie 1110 0
Studenten en pas afgestudeerden aan Nederlandse of Vlaamse hbo foto-opleidingen kunnen zich tot 25 juni aanmelden voor de Photo Academy Award. Meedoen kan met losse foto

Tot 25 juni vier uur 's middags kunnen studenten zich nog inschrijven voor de Photo Academy Award. De deelnemers zullen daarna worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. De juryleden kiezen elk hun eigen categoriewinnaar samen de 'overall'-winnaar.

Prijzen

Binnen de Photo Academy Awards zijn verschillende prijzen te winnen. De jury, die bestaat uit curatoren, redacteuren en artdirectors van de organisaties die de prijzen weggeven, kiezen elk hun eigen winnaar. Zo is onder meer een prijs van Volkskrant Magazine, Elle, Frame, de Morgen en PhotoQ te winnen. Naast deze categorieprijzen kiest de jury gezamenlijk de overall-winnaar. Deze gaat er vandoor met een geldprijs van 2500 euro en een publicatie in DIGIFOTO Pro.

DIGIFOTO Pro: Special Edition

Het werk van alle winnaars en genomineerden wordt gepubliceerd in de DIGIFOTO Pro Special Edition: The Photo Academy Award 2011.

Uitreiking

De feestelijke uitreiking van de award vindt donderdag 15 september plaats in het Foto­museum Den Haag. Hier zullen de winnende beelden geëxposeerd worden. Daarna zijn de foto's onder meer te bezichtigen in  Amsterdam, Antwerpen, Eindhoven, Groningen en Rotterdam.

Winnaars

Vorig jaar won Melanie Matthieu de overall-prijs met haar zwart-wit beeldenserie. In 2009 ging Robin de Puy er vandoor met de hoofdprijs.

De winnende foto van de overall-prijs 2010 © Melanie Matthieu

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie