Intimacy - fotoexpositie over liefde en intiem contact

Intimacy - fotoexpositie over liefde en intiem contact

Mark Moed 1572 0
Tot 30 januari 2016 nog te bezoeken: Intimacy, een foto expositie over de menselijke behoefte aan liefde en intimiteit. De deelenmende fotografen onderzoeken elk op een eigen manier het intrinsieke menselijke verlangen naar intimiteit. Zij zoeken in hun fotografie naar hoe zij zelf en anderen intimiteit beleven.

De bijzondere tentoonstelling is samengesteld uit werk van vier talentvolle kunstenaars.

Bertien van Manen

Fotografe Bertien van Manen zoekt altijd naar persoonlijk contact met de mensen die zij fotografeert. Van Manen toont drie foto's die zij in Rusland en Oekraïne maakte. Tegelijkertijd onderzoekt ze de verschillende manier waarop mensen intimiteit ervaren. Vaak gaat ze hierbij op humoristische wijze over de grens van het geaccepteerde heen.


Foto © Bertien van Manen

Martijn van de Griendt

Martijn van de Grient maakt voor zijn serie Exit Wounds (as if) polaroidfoto's van de meisjes achter zijn eigen herinneringen en littekens, maar ook van modellen. Hij legt hierbij de nadruk op hun kwetsbaarheid en zijn eigen onzekerheden.


Foto © Martijn van de Griendt

Merel Theloesen

In het werk van de jonge kunstenares Merel Theloesen is observatie een belangrijke factor. Ze onderzoekt de grens tussen observatie en provocatie. Voor het videokunstwerk Lovers, dat een deel van de expositie vormt, vroeg Theloesen aan stelletjes of ze toe mocht kijken terwijl zij aan het zoenen waren.

Sarah Mei Herman

Sarah Mei Herman fotografeerde voor haar serie Screen Touch jonge mensen en hun relaties in China. Ze onderzoekt relaties en intimiteit onder jongeren. In China viel haar het intensieve gebruik van smartphones op en dan met name het tegenstrijdige karakter van de smartphone.


Foto © Sarah Mei Herman

Informatie

De expositie Intimacy is te bezoeken in de Seelevel Photo Gallery, Bethaniënstraat 39, 1012 BZ Amsterdam. De galerie is geopend donderdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark