Interview: Spencer Murphy

Redactie 1042 0
De O'Neill Cold Water Classic is geen standaard competitie. Het is een jaar durende test van karakter en doorzettingsvermogen voor alleen de beste surfers ter wereld. Fotograaf Spencer Murphy volgde ze op hun eerste avontuur: Tasmanië.

Een gevecht van surfer tegen surfer, maar tegelijkertijd ook van mannen tegen zichzelf en 's werelds koudste, wildste en meeste ongastvrije kustlijnen: dat is de O'Neill Cold Water Classic.

Dit jaar heeft (surf)lifestyleblad Huck daar nog een eigen uitdaging aan toegevoegd. Zij nodigden verschillende fotografen uit om de vijf etappes van de surfcompetitie vast te leggen, met enkel een aantal onderwerpen als houvast. Zij bepalen vervolgens wat de achtergrond van deze surfklassieker wordt. 

Vijf unieke stijlen, een creatief doel: om een jaar lang verslag te doen van de strijd en de overwinningen en ondergangen in de bittere kou. De eerste stop is Tasmanië en die eer gaat naar de Engelse fotograaf Spencer Murphy.

Hoe voelde het om gevraagd te worden voor Huck Magazine de O'Neill Cold Water Classic te mogen verslaan?

“Ik was plezierig verrast, maar voelde wel meteen de druk van de competitie op mijn schouders. Het enige dat ze namelijk in de uitnodiging hadden gezet waren een aantal onderwerpen als 'de kou', 'de lokale bevolking', 'de surfers', et cetera. Ik wist meteen dat ik iets anders wilde neerzetten dan andere surffotografen, maar weet natuurlijk niet wat de andere vier gaan produceren.”

Foto's © Spencer Murphy

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie