Interview: Nicolas Silberfaden

Redactie 764 0
Superhelden zijn stoer, sterk en meestal onoverwinnelijk. Niet bepaald de types die je daarom vaak ziet huilen. Wel in de serie 'Huilende Superhelden' van Nicolas Silberfaden. Hij legde hun emoties bloot en laat de andere kant van deze superhelden zien.

Natuurlijk draait het bij 'Huilende Superhelden' om look-a-like's die je overal in de straten van Los Angeles en Hollywood ziet lopen. Nicolas Silberfaden heeft er een handje van aparte en gewaagde projecten te starten: eerder ging hij verkleed drie maanden undercover bij paparazzi om hun persoonlijke verhaal te fotograferen. De Argentijn, die oorspronkelijk economie studeerde, verhuisde naar Los Angeles om daar zijn eigen 'American Dream' na te streven. Het leverde hem sowieso een plekje op in de volgende American Photography Photo Annual en het zoeken naar impersonatoren gaat door.

Kritiek

“Eigenlijk is het concept voor 'Huilende Superhelden' ontstaan uit meerdere ideeën”, legt Nicolas uit. “Het is een serie geworden over dingen die mij bezighouden. Zo ben ik geïntrigeerd door superhelden en vroeg me altijd af wat ze eigenlijk precies waren, waarom ze altijd winnen en waarom wij ze eigenlijk nodig hebben.” Het thema van 'gevallen' superhelden die een potje aan het janken zijn, weerspiegelt volgens Nicolas daarnaast ook de hedendaagse culturele en economische crisis in de Verenigde Staten. “Je mag het dus ook beschouwen als een kritiek op de Amerikaanse manier van denken en geloven dat alles vanzelf wel weer goedkomt. Dat uiteindelijk de 'good guy' altijd wint.”Foto's © Nicolas Silberfaden

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie