Internationaal Fotofestival Leiden opent met workshops en lezingen

Julian 1973 0
Op zaterdag 10 oktober, de openingsdag van het Internationaal Fotofestival Leiden, organiseert het IFL in samenwerking met het Leidse centrum voor Kunst en Cultuur een aantal workshops en lezingen die erop gericht zijn fotografen nieuwe inzichten te geven in de fotografie.

Bekende en minder bekende fotografen delen hun kennis en techniek in het Leids Volkshuis aan de Apothekersdijk 33a in Leiden.

Het aanbod van de workshops bestaat onder andere uit 'Fotograferen waar je niet bent' door Willem Populier (bekend van The Do-It-Yourselfie Guide) en Visual Storytelling door fotografe Anais Lopez.

Rens Horn geeft workshops die de oude techniek van het maken van een eigen blauwdruk onder de loep neemt. Daarnaast kan de beginnende fotograaf kennismaken met de wereld van de analoge fotografie tijdens de cursus Lomografie van Saskia Boer, of met de nieuwste technieken in de digitale fotografie tijdens de cursus Timelapse Fotografie van Arne Wossink (bekend van deze timelapse-video).

In de middag zijn er lezingen door respectievelijk Martijn Beekman, winnaar van de Zilveren Camera (1996, 2007), Rik Suermondt, docent kunstgeschiedenis en fototheorie, fotografe Carla van de Puttelaar die naast een belangrijk eigen oeuvre onder andere heeft gefotografeerd voor the New Yorker en Ruth Engelen, cultureel antropoloog.

IFL Selfie

Kaarten

Voor de lezingen is een dagkaart te koop, waarmee je alle lezingen kunt bezoeken. Online is deze kaart te koop voor 7,50 euro. Aan de deur kost een dagkaart 10 euro.

Voor de workshops gelden afzonderlijke prijzen. Het volledige programma met tijden en prijzen is te vinden op de website van het festival.

Internationaal Fotofestival Leiden

Het Internationaal Fotofestival Leiden vindt plaats van 10-31 oktober en wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Een deskundige jury selecteert twintig net afgestudeerde fotografen uit heel Europa voor een buitententoonstelling in de binnenstad van Leiden.

Uit de twintig tentoongestelde fotografen zal tevens één winnaar worden gekozen. Het festival biedt op deze manier nog onontdekt fototalent de kans om zijn werk te tonen aan een groot publiek.