Internationaal Fotofestival Knokke-Heist in België

Jasper van Bladel 2474 0
Tot 30 juni vindt in de Belgische kustplaats Knokke-Heist een Internationaal Fotofestival plaats. Het gratis festival, met het thema Wonderland, bestaat uit een buitententoonstelling en een aantal binnententoonstellingen.

De bezoeker wordt, naar aanleiding van het thema 'Wonderland' meegevoerd op een wereldreis. Zo komen onder andere Costa Rica, Groenland, Nederland en Brazilië naar voren in de foto's. Dat zijn foto's van zes internationale fotografen.

Internationaal

Het gaat om Michael Light (VS) en Ruud van Empel (Nederland), Corey Arnold (VS), Olaf Otto Becker (Duitsland), Gerdo De Ruijter (Nederland) en Sanna Kannisto (Finland).

Zestien kilometer

Het festival bestaat uit een buitententoonstelling en een aantal binnententoonstellingen. De buitententoonstelling bestaat uit een fietsroute van zestien kilometer. Langs die route zijn tachtig foto's verspreid te zien. Ook kom je al fietsend informatie over de fotografen tegen.


Een foto uit de getoonde serie 'Above Zero' © Olaf Otto Becker

Schildering van Magritte

De binnententoonstellingen zijn op verschillende locaties in Knokke-Heist ondergebracht, onder andere in de Magrittezaal van het Casino. Naast een groepsexpositie vind je daar ook de grote muurschildering 'Betoverde Rijk' van de beroemde surrealistische schilder René Magritte.

In het Cultuurcentrum Knokke-Heist is de rondreizende tentoonstelling World Press Photo 2011 te zien. Het Museum Sincfala is een andere locatie waar fotografisch werk te bewonderen is.


De fotografiefietsroute 

Binnen eerder afgelopen

Het gratis fotofestival in Knokke-Heist duurt nog tot 30 juni, de binnententoonstellingen sluiten echter eerder. Zondag 10 juni is de laatste dag dat je die kunt bekijken. Voor alle informatie over het festival kun je kijken op de website www.fotofestival.be. 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper