Kijk rond bij de 'best bezochte inauguratie ooit'

Interactieve Gigapixelfoto van inauguratie van Trump

Redactie DIGIFO... 744 0
Afgelopen vrijdag was een bijzonder moment in de wereldgeschiedenis. De meest opmerkelijke president van de Verenigde Staten tot nu toe werd officieel beëdigd en beloofde een nieuwe tijd waarin Amerika weer de grootste wereldmacht op aarde moet worden. CNN maakte van deze historische gebeurtenis een interactieve Gigapixelfoto.

Op de website van CNN is een enorme foto te vinden van deze historische gebeurtenis waardoor je een goed overzicht kan krijgen hoe het er tijdens de inauguratie aan toeging. Je kan met de foto bijna helemaal om  je heen kijken en inzoomen tot bijna helemaal achteraan het publiek.

Gigapixelfoto inaugiratue TrumpLees ook: 365-gigapixelpanorama van de Mont Blanc

Gigapixelfoto

Deze gigapixelfoto is gemaakt door met een gewone camera heel veel foto's te maken en die vervolgens allemaal aan elkaar te plakken. Dit resulteert in een enorme foto die niet zomaar te bekijken is op een normaal computerscherm, dus door wat slimme programmeerkunsten kun je zelf bepalen welk deel van de foto je bekijkt. De details die je in de verte kan zien zijn indrukwekkend en door alle regenjassen en paraplu's ziet het er uit als een kleurrijk geheel.

Bekijk de gigapixelfoto van de inauguratie van Trump via deze link.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie