Instagramcamera Socialmatic wordt misschien werkelijkheid

Jasper van Bladel 1645 0
Onlangs schreven we over een cameraconcept gebaseerd op de app Instagram. Die conceptcamera wordt nu misschien werkelijkheid. Ontwerper De Rosa is via crowdfunding bezig om geld bij elkaar te krijgen om de Socialmatic echt te gaan maken.

Denk aan het logo van de foto-app Instagram en maak een camera die daarop lijkt. Dat was de gedachte van Antonio De Rosa toen hij de Socialmatic ontwierp. Gewoon, om te kijken hoe zoiets eruit zou kunnen zien. Eenvoudig gezegd is de camera een driedimensionale versie van het logo van de populaire app.

Misschien werkelijkheid

Onlangs schreven we er al over, maar toen was de Socialmatic nog zuiver een concept. Nu wordt het apparaat misschien werkelijkheid, want de ontwerper is geld aan het verzamelen om hem echt te gaan maken. 


De Socialmatic wordt misschien werkelijkheid

Foto's maken, delen en printen

De camera werkt hetzelfde als de app. Je maakt een foto en kunt deze dan voorzien van een filter. Als je tevreden bent met het plaatje deel je hem via wifi met sociale media of print je hem uit via de ingebouwde printer.

50.000 dollar in vijftig dagen

Om de Socialmatic werkelijkheid te laten worden heeft De Rosa natuurlijk geld nodig. Dat bedrag van 50.000 dollar is hij aan het verzamelen via crowdfunding. Mensen die iets in zijn idee zien kunnen dus geld inleggen. Hij hoopt het bedrag binnen de bestelde termijn van vijftig dagen binnen te halen.


De Socialmatic werkt hetzelfde als de app, maar biedt ook een printoptie

Korting voor investeerders

Die 50.000 dollar gebruikt Antonio voor het opstarten van de realisatie en het vinden van goede partners om de camera mee te ontwikkelen. Investeerders krijgen uiteindelijk een grote korting op de Socialmatic als deze op de markt verschijnt. De camera gaat maximaal 350 dollar kosten.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper