'Instagram wilde 2 miljard voor overname'

Jasper van Bladel 1428 0
Afdingen, daarvoor moet je bij Facebook-oprichter Mark Zuckerberg zijn. De app Instagram, die hij voor 1 miljard dollar kocht, werd hem eerst voor 2 miljard aangeboden. Ook heeft hij het bestuur van Facebook pas op het laatste nippertje ingelicht over de deal.

Volgens Wall Street Journal wist Zuckerberg de helft van de vraagprijs van Instagram-CEO Kevin Systrom af te halen. Dat gebeurde in zijn eigen villa in Palo Alto, waar hij de Instagram-baas uitnodigde om drie dagen te komen praten over de deal.

Meerdere talenten

Hoe Zuckerberg hem ervan heeft weten te overtuigen om zijn app niet voor 2 maar voor 1 miljard dollar te verkopen zullen we natuurlijk niet weten. Dat hij, naast het bedenken van zoiets als Facebook, ook andere talenten heeft is nu in ieder geval duidelijk.  


Een screenshot van Instagram

Laatste nippertje

Het bestuur van Facebook was helemaal niet op de hoogte van de koopdrang van Zuckerberg. Pas toen hij en Systrom bijna rond waren heeft hij zijn bestuur ingelicht. Ingelicht, niet om raad gevraagd. Veel inspraak had het bestuur niet. Ze mochten stemmen, maar dat was volgens anonieme bronnen slechts een formaliteit. Zuckerberg kocht Instagram, en daar moesten ze het maar mee doen.

Volkomen legaal

Wat hij deed was opmerkelijk, maar volkomen legaal. De 27-jarige baas heeft namelijk 57 procent van het stemrecht in handen. Hij kan dus in principe doen wat hij wil.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper