Live video's en verdwijnende foto's op Instagram

Instagram lanceert live video’s en verdwijnende foto’s

Fabienne Keijzer 1377 0
Instagram komt deze week met twee nieuwe functionaliteiten. De foto-app introduceert live video’s en verdwijnende foto’s die je kunt delen met groepen vrienden. Klinkt bekend, nietwaar?

Nieuwe Instagram functies 

Instagram voegt twee nieuwe functies toe aan de app. Vanaf nu kun je live video’s delen in Instagram Stories. Als je in de app naar rechts veegt kom je in het scherm terecht waar je een video (of foto) kunt opnemen. Als je dan op ‘start live video’ klikt ben je live en krijgen volgers daar een melding van. De video blijft dan één uur staan en daarna verdwijnt hij weer en is hij ook niet meer te vinden.

Instagram Live

Verdwijnende foto's 

Instagram heeft ook een nieuwe feature toegevoegd aan de Instagram Direct functie, waarbij je foto’s, video’s en teksten naar vrienden kunt sturen. Het werkt als een soort chatfunctie en is aangegeven met een symbooltje van een papieren vliegtuigje. Je kunt nu een foto of video naar groepen mensen sturen die ook verdwijnt nadat mensen hem hebben bekeken.

Copycat Instagram

Deze ‘nieuwe’ functies lijken natuurlijk enorm op Snapchat. Instagram ziet Snapchat als een grote concurrent en heeft de afgelopen tijd al vaker functionaliteiten gekopieerd.

Vier keer meer gebruikers

Volgens Instagram zullen gebruikers nu minder terughoudend zijn in het delen van foto’s of video’s omdat het toch weer verdwijnt. Het bedrijf zegt ook dat de hoeveelheid mensen die gebruik maken van Instagram Direct van 80 miljoen tot 300 miljoen per maand is gestegen. De meeste Instagrammers kunnen nu al gebruik maken van de nieuwe functies. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Instagram hebt geïnstalleerd.

Instagram Live

Lees ook: Hoe krijg je meer volgers op Instagram? 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne