Instagram helpt gebruikers met suïcidale gedachten

Instagram helpt gebruikers met suïcidale gedachten

Fabienne Keijzer 1410 0
Instagram laat vandaag weten dat het bedrijf een bijdrage gaat leveren bij de preventie van zelfverminking en zelfmoord. Instagram kan een melding geven als een gebruiker een bepaalde hashtag gebruikt en andere gebruikers kunnen anoniem laten weten dat ze zich zorgen maken om een vriend.

Instagram als mentale hulp 

Het Amerikaanse tienermagazine Seventeen geeft uitleg over de nieuwe helpende functie van Instagram. De app kan op basis van een bepaalde hashtag een melding geven aan de betreffende gebruiker. Ook kun je anoniem een foto van een vriend rapporteren als je het idee hebt dat het niet goed gaat met die persoon. De gebruiker krijgt dan ook een melding van Instagram en kan dan kiezen of hij of zij geholpen wil worden door een vriend of een hulpinstantie.
Instagram zelfmoordpreventie

Preventie van zelfmoord 

Marne Levine, COO van Instagram, vertelt aan Seventeen dat ze hebben samengewerkt met experts op het gebied van mentale gezondheid om de nieuwe functie te ontwikkelen. De functie moet bijdragen aan de vermindering van zelfverminking en de preventie van zelfmoord.

Instagram zelfmoordpreventie

Instagram Stories 

Ook nieuw is dat de Instagram Stories nu ook te zien zullen zijn in de Explore-functie van de app. Nu kun je buiten de Stories van vrienden ook videoverhalen zien van mensen die je (nog) niet volgt. De Stories die je te zien krijgt zullen gebaseerd zijn op jouw persoonlijke interesses. Zo zoekt Instagram bijvoorbeeld passende verhalen van mensen die dezelfde hashtags gebruiken als jijzelf of video’s van gebruikers waar je al eens op hebt gezocht.
Instagram zelfmoordpreventie
Lees ook: Populair Instagramaccount blijkt alles behalve gewoon 
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne