Instagram heeft 100 miljoen maandelijkse gebruikers

Julian 1482 0
In september 2012 telde Instagram al 100 miljoen geregistreerde gebruikers, nu maakt de dienst bekend dat er maandelijks 100 miljoen mensen daadwerkelijk gebruikmaken van de dienst om foto's te delen met een kek filtertje.

Rond de jaarwisseling was er veel te doen om Instagram. De gebruiksvoorwaarden werden aangepast tot ongenoegen van gebruikers, daarop werden ze weer teruggedraaid, maar het kwaad leek geschied.

De statistieken zagen er niet best uit voor Instagram, volgens data van onafhankelijke partijen verdween er een groot aantal actieve gebruikers. Het ging om een flinke afname in 'Daily Active Users', de groep 'Monthly Active Users' bleef echter stijgen.

Sinds begin dit jaar zijn de statistieken over het gebruik van Instagram niet meer door derden te verzamelen en zijn we afhankelijk van wat de dienst zelf loslaat. Nu Instagram volgens eigen zeggen de grens van 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers is gepasseerd is daar een blogpost aan gewijd. Hoe het zit met de dagelijks actieve gebruikers is niet bekend.