Instagram harkt 7 miljoen dollar binnen

Redactie 773 0
Er zijn weinig dingen die zo snel populair zijn geworden als Instagram. De iPhone app werd binnen een week al 100.000 keer gedownload en binnen drie maanden waren er een miljoen gebruikers. Die populariteit betaalt zich nu terug.

Momenteel heeft Instagram meer dan anderhalf miljoen gebruikers. Per dag plaatsen zij ongeveer 290.000 foto's online. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de applicatie de interesse heeft gewekt van investeerders. Een aantal van de grootste spelers op de markt waren er snel bij om hun kans te slaan; nu is er een winnaar.

Benchmark Capital

Benchmark Capital voert de investerings-bonanza van maar liefst zeven miljoen dollar aan. Naast de investeringmaatschappij doet ook Baseline Ventures, Jack Dorsey van Square en Twitter en Adam D'Angelo van Quora mee. Hoeveel zij precies investeren is niet bekendgemaakt. Door de investering mag Matt Cohler van Benchmark nu plaatsnemen naast Instagram's mede-oprichter Kevin Systrom en het andere staflid Steve Anderson.   

Systrom

Systrom wilde geen schatting doen van de waarde van Instagram na de investeringen, maar deze kunnen geraamd worden op zo'n twintig miljoen dollar. Over wat ze met het geld gaan doen is Systrom tegenover Techcrunch in ieder geval wel duidelijk: 'We gaan het team laten groeien om zo de schaal en de immense groei bij te kunnen benen. We willen een ontwikkelteam van wereldklasse neerzetten.'


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie