Instagram-camera 'Socialmatic' wordt werkelijkheid

Julian 1740 0
In mei berichtten we over een concept voor een Instagram-camera waar echte foto's uit komen rollen. Even later begon de bedenker een crowdfunding-campagne. Hoewel er niet genoeg geld ingezameld werd, gaat de Socialmatic toch in productie.

Met de campagne wilde ontwerper Antonio De Rosa 50.000 dollar ophalen om de camera daadwerkelijk te produceren. De teller bleef echter op minder dan 6000 dollar steken. Toch gaat het project door. Een investeerder genaamd Mr. Shishakin is bereid om het resterende bedrag op te hoesten.

Ook maakt de ontwerper bekend een partner gevonden te hebben voor de technische realisatie van het project. Het gaat om Global Mobile Network Inc. Naar eigen zeggen een opkomende multinational die een nieuwe generatie smartphones en tablets ontwerpt en produceert. De website van het bedrijf lijkt nog niet operationeel te zijn.

Gezien het De Rosa niet lukte genoeg geld op te halen via crowdfunding is het nog maar de vraag of er echt markt is voor de camera. De bedenker van het project denkt daar echter anders over, volgens het persbericht is de Socialmatic 'the first crowdfundend and crowd wanted camera in the world!'

Lancering halverwege 2013

Eind dit jaar moet een prototype van de Socialmatic in werking zijn. Als alles volgens plan verloopt verschijnt de camera halverwege 2013 op de markt.

Socialmatic