Film 360 graden met je smartphone

Insta360 Air beschikbaar in Europa

Redactie DIGIFO... 878 0
De wereld is niet plat. Misschien dat 360-gradenfoto's en –video's daarom steeds populairder worden. Insta360 is een nieuwe speler op de 360-gradenmarkt en de nieuwste camera van het bedrijf is vanaf nu beschikbaar in Europa.

De Insta 360 Air is een kleine module die het mogelijk maakt om met je Android smartphone 360 gradenfoto's en video's te maken. Je kan de camera makkelijk via microUSB of USB-C kan aansluiten en via een speciale app eenvoudig bedienen. De Insta360 Air is opgebouwd uit twee fisheye-objectieven waarvan de beelden in real-time kunnen worden gestitched zodat je niet onnodig veel tijd kwijt bent aan de nabewerking en je gemaakte beelden direct kunt delen via bijvoorbeeld YouTube en Facebook. De camera kan foto's maken met een resolutie van 3K en filmen met 2.5K en 30 fps.

Lees ook: The Daily 360: iedere dag een 360 video

 

Insta360

Insta 360 is een camerabedrijf dat zich volledig richt op het maken van 360-graden camera's. Halverwege vorig jaar kwam het bedrijf al met de Nano, een kleine clip-on camera voor de iPhone, en pronkte eerder dit jaar met de professionele Insa360 Pro, die het mogelijk maakte om in 8K te filmen.

Prijs en beschikbaarheid

De Insta360 Air is vanaf nu verkrijgbaar in verschillende Europese landen zoals Duitsland, Engeland en Italië, en zal waarschijnlijk ook binnen de kortste keren in Nederland te krijgen zijn. De module krijgt een verwachte adviesprijs van rond de € 180,-.

Kijk voor meer informatie op de website van Insta360.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie