Inschrijving Zilveren Camera geopend

Redactie 502 0
Ook dit jaar worden fotografen uitgenodigd om de strijd aan te gaan om de Zilveren Camera. Inzendingen kan je t/m zondag 21 december insturen via internet. Op 18 januari maakt de jury de winnaar bekend.

Om mee te kunnen dingen naar de titel 'Beste nieuwsfoto van het jaar 2008' moeten de foto's na 31 december 2007 en vóór 1 januari 2009 zijn gemaakt.

In de voorrrondes bepaalt een vakjury welke foto's de plaatsen één t/m drie krijgen in verschillende categoriëen, zoals dagelijks nieuws, buitenlands nieuws, portretten en sport. Op 18 januari komen de juryvoorzitters bij elkaar in het Fotomuseum Den Haag. Zij kiezen uit de verschillende categoriëen de beste nieuwsfoto van 2008.

De naam van de winnaar zal wereldkundig worden gemaakt tijdens de feestelijke bijeenkomst in het Fotomuseum Den Haag. Het traditionele feest wordt gepresenteerd door cabaretier en televisiepersoonlijkheid Wilfried de Jong. Op het feest worden ook prijzen uitgereikt aan de winnaars van de andere categorieën.

De genomineerde en winnende foto’s van de Zilveren Camera 2008 zullen in het Fotomuseum Den Haag te zien. Ook de foto’s van de winnaars van de Nieuwspoort Fotojournalist van het jaar 2008 (oeuvreprijs) en de Canonprijs voor jong talent worden tentoongesteld in het museum. De expositie reist daarna het hele land door. Bij de expositie verschijnt het Zilveren Camera Boek.

Meer informatie: www.zilverencamera.nl


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie