Inschrijving Zilveren Camera 2011 begonnen

charlottelipic 2055 0
De inschrijving voor de 63ste editie van Zilveren Camera is geopend. Alle Nederlandse beroepsfotografen kunnen hun beste persfoto van 2011 insturen. Ook buitenlandse fotografen die in Nederland werken of wonen mogen mee te doen.

De jury is op zoek naar een foto van een belangrijke gebeurtenis die zich dit jaar heeft afgespeeld. Zowel oude rotten in het vak als fotografen die net komen kijken, worden opgeroepen om zich in te schrijven voor de wedstrijd. Op deze manier krijgt de jury van de Zilveren Camera een goed beeld van de stand van zaken in het vak.

Vanaf woensdag 11 januari staan de genomineerde foto's op de website van de Zilveren Camera. Op 22 januari wordt de winnaar bekendgemaakt in het Fotomuseum in Den Haag. Deze avond wordt ook de Nationale Portretprijs en de Canon Prijs uitgereikt.

Inschrijven

Wees er snel bij want de inschrijving sluit alweer op 31 december. Tot uiterlijk 23:59 kun je je foto's insturen. Inschrijven gaat online via de website van de Zilveren Camera. Hier zijn ook de wedstrijdvoorwaarden te lezen.

Winnaars voorgaande jaren


2010: VVD, CDA en PVV - leiders hebben besloten een minderheidskabinet te vormen
Fotograaf: Evert-Jan Daniels


2009: Karst Tates, veroorzaker van het Koninginnedagdrama in Apeldoorn
Fotograaf: Pim Ras


2008: Olympisch kampioen Maarten van der Weijden
Fotograaf: Robert Vos