Inschrijving Sony World Photography Awards 2016 gestart

Inschrijving Sony World Photography Awards 2016 gestart

Mark Moed 2626 3
De Sony World Photography Awards 2016 is op zoek naar de beste Nederlandse fotograaf. De fotowedstrijd is open voor fotografen van elk niveau. Om elke fotograaf een kans te geven zijn er niet minder dan tien categorieën, waaronder een aantal met intrigerende namen als 'Enhanced' en 'Split Second'. In elke categorie wordt een winnaar plus twee eervolle vermeldingen gekozen.

De Nederlandse inschrijving voor de Sony World Photography Awards (SWPA) editie 2016 is gestart. De SWPA is een van de meest prestigieuze en grootste fotowedstrijden ter wereld. Fotografen van alle niveaus kunnen deelnemen door foto's in te zenden via www.worldphoto.org.


© Michael Echteld, Nederland, 1e plaats Nederlands National Award, Sony World Photography Awards 2015

Categorieën

Er is keuze uit de volgende tien categorieën: Architectuur, Kunst & Cultuur, 'Enhanced', 'Low Light', Natuur & Dier, Panorama, Mensen, Glimlach, 'Split Second' en Reizen. De jury kiest in elke categorie een winnende foto plus twee ereplaatsen. De uiteindelijke winnaar van de Nederlandse National Award wordt op 15 maart bekendgemaakt.

Prijzen

De winnaar ontvangt de nieuwe Sony A7R II, een high-end systeemcamera met 42-megapixelsensor en vijf-assige beeldstabilisatie. Hij of zij krijgt ook een publicatie van de winnende foto op www.worldphoto.org en in het jaarlijkse Sony World Photography Awards' Winners boek.

Expositie

De beelden van de winnaar en de twee ereplaatsen worden verder tentoongesteld naast materiaal van internationale beroepsfotografen op de Sony World Photography Awards tentoonstelling in Londen van 22 april tot 8 mei 2016.

Voorwaarden

Inzenden kan tot dinsdag 5 januari 2016. De ingezonden foto's moeten in 2015 genomen zijn. Inzendingen voor de National Award worden ook beoordeeld voor de Sony World Photography Awards' Open competitie.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark

afbeelding van Sofie Decleir

ik weet niet wat te vermelden dus ik wil meedoen

afbeelding van Jasper Lens

Mooie camera voor erbij en met name erg geschikt om mee te filmen. Vroeg me af of iedere categorie een winnaar heeft of dat er 1 overall winnaar gekozen wordt van alle categorien samen?
Een leuke herfstfoto actie waarmee je foto's op hout kan winnen loopt nog tot 21 november bij timberprint.
http://www.timberprint.nl/blog/herfst-fotowedstrijd-win-een-foto-op-hout/

afbeelding van Frans Mennen

Ik wil heel graag meedoen. Ben een amateur fotograaf. Zie het als een uitdaging en te leren van aanbevelingen van anderen.