Inschrijving portretwedstrijd 'PDN Faces' nog even open

Redactie 1057 0
Tot 10 mei kan je nog meedoen aan de portretfotowedstrijd 'PDN Faces'. Er zijn vier categorieën: beroemdheden, omgeving, dieren en zelfportretten. Wie wint krijgt onder meer een Apple iPad 2 64GB.

De competitie wordt georganiseerd door het Amerikaanse fototijdschrift Photo District News. De winnaars krijgen dan ook een plaats in het blad. Billy Kidd won vorig jaar met zijn eerste deelname aan een wedstrijd ooit. Het prijzengeld valt in vergelijking met andere wedstrijden wel mee, maar de bijbehorende publicatie in PDN kan voor een fotograaf veel betekenen. Dat zegt Billy ook in een interview met ons.

Prijzen

Naast de publicatie mogen de winnaars nog wat meenemen: ze krijgen allemaal een digitale camera en een PhotoServe portfolio ter waarde van 860 dollar. Uit de winnaars van de vier categorieën kiest de jury nog een algemene winnaar. Die gaat er met een  iPad 2 64GB vandoor. Een foto insturen is echter niet gratis: één foto kost 35 dollar, een serie van maximaal zes foto's kost vijftig dollar. Studenten die meedoen krijgen korting; een enkele foto of een serie insturen kost ze twintig dollar.

De deadline van de inschrijving is 10 mei en wie zich na 26 april inschrijft moet bovenop de inschrijfkosten nog tien dollar betalen.

Paul Deno © Billy Kidd - Met deze foto won Billy Kidd vorig jaar in de wedstrijd 'PDN Faces'.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie