Inschrijving Ian Parry Scholarschip stopt, O'Neill Award start

Redactie 874 0
Fotografen die mee willen doen aan de Ian Parry Scholarschip prijs hebben nog ruim twee weken om hun werk in te sturen. Wie deze kans aan zich voorbij laat gaan heeft tot oktober de mogelijkheid om zich in te schrijven voor de Terry O'Neill Tag Award.

Bij zowel de Terry O'Neill Tag Award als de Ian Parry Scholarschip is een geldbedrag van ruim drieduizend pond te winnen. De winnaar van de Ian Parry Scholarschip prijs krijgt daarnaast ook een nominatie voor de jaarlijkse Joop Swarts Masterclass aangeboden.

Terry O'Neill Tag Award

Om deze award te winnen kunnen fotografen vanaf achttien jaar tussen de drie en zes foto's insturen. 'De foto's moeten in de categorie reportage, mode, documentaire, landschap, wildlife, portret of beeldende kunst vallen', aldus een van de organisatoren.

Naast het geldbedrag wordt het werk van de winnaar geëxposeerd in de Hotshoe Gallery in Londen en zal tevens worden getoond in het Sunday Times Magazine. De tweede en derde prijswinnaars zullen beloond worden met een geldbedrag van respectievelijk duizend en vijfhonderd pond. Inzenden is mogelijk tot en met 22 oktober.

Foto © Sebastian Liste - Winnaar 2010 van Ian Parry Scholarschip en Terry O'Neill Tag Award.

Ian Parry Scholarschip

Documentaire fotografen onder de 24 kunnen nog tot 30 juni een samengesteld portfolio van twaalf afbeeldingen en een synopsis opsturen en zo kans maken op het geldbedrag van drieduizend pond en de masterclass of een van de overige prijzen ter waarde van vijfhonderd pond.

Deze prijs is opgericht door Aidan Sullivan ter herdenking van Ian Parry. Hij overleed in 1989 tijdens het maken van een reportage van de Roemeense revolutie voor de Sunday Times.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie