Inschrijving eerste Nikon European Film Festival geopend

Julian 1511 0
Nikon organiseert in samenwerking met onafhankelijke filmorganisatie Raindance en Asia Argento een wedstrijd voor korte films van minimaal 30 tot maximaal 140 seconden. Het thema is 'A Different Perspective', inzenden kan tot en met 5 januari 2015.

Nikon richt zich met nieuwe camera's zoals de D810 en D750 steeds meer op filmmakers. Beide fullframe-camera's kregen diverse verbeteringen op gebied van video. Met het eerste Nikon European Film Festival wil de fabrikant filmliefhebbers en professionals uitdagen om een korte film te maken met het thema 'A Different Perspective'.

Nikon organiseert het festival in samenwerking met Raindance, een bekend onafhankelijk festival. De Italiaanse actrice Asia Argento is juryvoorzitter. Ze is niet alleen te zien in films, maar heeft er ook diverse op haar naam staan als regisseur.

A Different Perspective

Het thema van de filmwedstrijd is breed. Deelnemers worden gevraagd met hun film hun unieke perspectief te laten zien op een onderwerp of verhaal. Er worden prijzen uitgereikt in de categorieën 'Best Narrative', voor het beste verhaal verteld vanuit een uniek perspectief, en 'Technical Excellence', voor het meest creatieve gebruik van materiaal. De Grand Prix gaat naar de beste combinatie van beide.

Inzenden

Ingezonden films mogen met ieder apparaat gemaakt worden, mits dat in hd-kwaliteit gedaan wordt. Online inzenden is mogelijk van 1 oktober tot 3 december 2014.

Categorieën en prijzen

De winnaar van de Grand Prix, die wordt gekozen door de jury, ontvangt een Nikon D810-kit en een volledig verzorgde reis van een week naar het Cannes Film Festival in mei 2015 als de bijzondere introducé van Raindance om te netwerken. De twee winnaars van de subcategorieën 'Best Narrative' en 'Technical Excellence' ontvangen ieder een Nikon D750-kit en 3000 euro aan prijzengeld. De winnaar van 'Best Student Entry' ontvangt een Nikon D750-kit en 2000 euro aan prijzengeld. De winnende filmmaker in de categorie 'Best Film as Voted for by the Public' ontvangt een Nikon D750-kit.

Toelatingscriteria

  • Alle deelnemers moeten zich registreren voordat zij hun film uploaden
  • Films moeten Engels gesproken zijn of Engelse ondertiteling bevatten
  • Films mogen niet langer dan 140 seconden en niet korter dan 30 seconden zijn
  • Alle films moeten zijn opgenomen in HD-format
  • Eén film per deelnemer
  • De film mag niet aan andere filmwedstrijden deelnemen of hebben gewonnen
  • Deelname is mogelijk voor alle leeftijden, maar deelnemers jonger dan 16 jaar moeten op verzoek schriftelijke toestemming tonen van ouder of voogd
  • De films kunnen met elk apparaat worden gefilmd
  • Alle winnaars tekenen een gebruiksrechtenovereenkomst
  • Alle deelnemers dienen akkoord te gaan met de voorwaarden met betrekking tot inhoudsbeperkingen (bijvoorbeeld seksuele scènes, geweld, religie, handelsmerken, criminaliteit enzovoort)

Meer informatie en inzenden: nikonfilmfestival.com