Inloopworkshops Foam: De kleuren van Eggleston – 16 & 17 april 2017

Inloopworkshops Foam: De kleuren van Eggleston – 16 & 17 april 2017

Jasper van Bladel 1477 0
Nog geen idee wat je in dit paasweekeinde gaat doen? Misschien is een inloopworkshop bij Fotomuseum Foam in Amsterdam een goed idee. Eerste en tweede Paasdag loop je binnen om te experimenteren met de kleuren van William Eggleston.

Waar heb je mee te maken, als je naast licht en contrast rekening moet houden met kleur in je compositie? En wat is het verschil tussen een foto in zwart wit en dezelfde foto in kleur? Werk met bekende beelden van Eggleston en experimenteer met waterverf en potlood, om je eigen kleurencompositie te maken. Vergelijk het vervolgens met het origineel van Eggleston: wat is het verschil en wat doet jouw kleur met het beeld?

Tentoonstelling

De Amerikaanse William Eggleston (1939, Memphis, Tennessee US) geldt al bij leven als een van de meest toonaangevende fotografen van de afgelopen decennia. Hij pionierde op het gebied van kleurenfotografie vanaf het midden van de jaren 60 en verhief het alledaagse Amerika tot fotogeniek onderwerp. In de tentoonstelling William Eggleston – Los Alamos toont Foam 75 foto’s die de fotograaf tussen 1966 en 1974 maakte gedurende verschillende roadtrips door de zuidelijke staten van Amerika. De tentoonstelling bevat een aantal iconische werken, waaronder Egglestons eerste kleurenfoto.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper