Inge Morath Award geopend voor inzendingen

Redactie 695 0
De Inge Morath Foundation heeft de inzendtermijn van haar jaarlijkse award geopend. Vrouwelijke fotografen onder de dertig maken kans op de prestigieuze award en de bijbehorende geldprijs van vijfduizend dollar.

Het is de achtste editie van de Inge Morath Award, die eerder winnaars als Mimi Chakarova, Olivia Arthur en Jessica Dimmock voortbracht. Vorig jaar werden er voor het eerst zelfs twee finalisten tot winnaar uitgeroepen. Zowel Claire Martin als Lurdes Basoli gingen er toen met de hoofdprijs van vijfduizend dollar vandoor. 

Magnum

De award komt tot stand in samenwerking met de Magnum Foundation. De geldprijs van vijfduizend dollar is bedoeld voor een vrouwelijke fotograaf om een documentaireproject over lange termijn af te ronden. De inzendtermijn sluit op 30 april; deelnemers dienen voor die datum veertig tot zestig foto's, een cv en een beschrijving van het project insturen.

Inge Morath

Inge Morath overleed in januari 2002. Zij was een Australische fotograaf wie bijna vijftig jaar voor Magnum heeft gewerkt. 'Omdat Morath veel van haar enthousiasme gebruikte om vrouwelijke fotografen te stimuleren, hebben haar collega's van Magnum Photos de Inge Morath Award in het leven geroepen', aldus de organisatie.

Downtown Eastside. Foto © Claire Martin - winnares 2010

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie