Inez van Lamsweerde & Matadin deze zomer in Foam

Julian 1431 0
Foam heeft een deel van het programma voor het komende jaar bekendgemaakt. De grote publiekstrekker voor de komende zomer is een overzichtstentoonstelling van Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin.

Het toonaangevende mode- en portretfotografenduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin werkt en woont al jaren in de Verenigde Staten. Nooit is van dit duo een retrospectief georganiseerd, Foam heeft deze zomer de primeur met de tentoonstelling: Pretty Much Everything 1985-2010.

De tentoonstelling en het gelijknamige boek tonen een zeer persoonlijke selectie uit hun oeuvre en moeten inzicht geven in hoe deze twee fotografen, die tot de internationale top behoren, zich verhouden tot het werk dat zij de afgelopen decennia hebben gemaakt.

Toonaangevend duo

Het duo Van Lamsweerde en Matadin heeft in de loop der jaren hebben een belangrijke plaats verworven in de commerciële fotografie, door hun vele editorials in Vogue en met uitgebreide campagnes voor modehuizen als Louis Vuitton, Balenciaga, Gucci en vele anderen. Daarnaast hebben zij naam gemaakt in de autonome kunstfotografie.

Expositie

Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin - Pretty Much Everything 1985-2010 zal vanaf 25 juni t/m 15 september 2010 te zien zijn in Foam_Fotografiemuseum Amsterdam.

Portfolio: Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin

Foto: Well Basically... – The Face 1994 © Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin