Indrukwekkende korte film ‘Blur’

Indrukwekkende korte film ‘Blur’ geschoten met Sigma Cine-objectieven

Jasper van Bladel 924 0
Tijdens Photokina afgelopen najaar introduceerde Sigma een lijn Cine-objectieven. Tijdens deze introductie werd een film afgespeeld die compleet geschoten is met deze nieuwe video-objectieven. Blur is een korte maar indrukwekkende film.

In Blur zien we het verhaal van een vader en een zoon. De hoofdpersoon, of eigenlijk het hoofdonderwerp, is een oude camera. Deze is erg waardevol voor de vader, maar pas aan het einde van de film wordt duidelijk waarom. Het is een schitterend verhaal dat ook nog eens schitterend wordt gebracht. De Sigma-objectieven laten prima zien waartoe ze in staat zijn, al mag je de kwaliteiten van het productieteam natuurlijk ook niet vergeten.

Video

De Japanse fabrikant is geen vreemde tegenover video. Zo was Sigma onder andere partner van 'De Nieuwe Wildernis', de Nederlandse natuurfilm over de vier jaargetijden in de Oostvaardersplassen die zeer goed ontvangen werd, en Holland: Natuur in de Delta, waarbij visarendjongen gefilmd werden met een 300-800mm foto-objectief.

Toch besloot Sigma objectieven te ontwikkelen die puur op video gericht zijn. Deze objectieven zijn makkelijker handmatig scherp te stellen, vertonen minder vertekening tijdens het scherpstellen en houden rekening met de absorptie van licht in het objectief.

Voor meer informatie over de cinema-objectieven kun je hier kijken.

 

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper