Nikon-Walkley Awards for Exellence in Photojournalism

Indrukwekkende foto’s van de Nikon-Walkley Awards

Fabienne Keijzer 2083 0
De Nikon-Walkley Awards for Exellence in Photojournalism erkennen de grote waarde van fotojournalistiek. Ieder jaar kiezen ze uit duizenden inzendingen de beste, krachtigste foto’s in uiteenlopende genres. Dit zijn de winnaars van 2016.

Pas op, sommige foto’s kunnen als schokkend worden ervaren

Nikon-Walkley Awards for Exellence in Photojournalism

De fotografiewedstrijd wordt georganiseerd door de Australische Walkley Foundation for Journalism. Deze organisatie is in het leven geroepen om uitmuntende journalistiek in al zijn vormen aan te moedigen. De Nikon-Walkley Awards for Exellence in Photojournalism moedigen Australische fotojournalisten aan. De eerste editie van deze awards vond plaats in 1956, onder leiding van Sir William Gaston Walkley. Dit zijn de winnende foto’s van de 2016-editie.

De winnende foto is van Andrew Quilty. Hij maakte deze foto in een traumacentrum in Kunduz. De man op de tafel werd geopereerd toen de Afghaanse stad werd aangevallen door Amerikaanse troepen.
Nikon-Walkley Awards

Winnaar in de categorie Portretten is Brian Cassey. Hij maakte deze foto van een in elkaar geslagen Irakese vluchteling. De jongen zit hier vast op een politiebureau in Papua Nieuw Guinea.
Nikon-Walkley Awards

In de categorie Nieuws wint deze foto van Annette Dew. We zien een moeder die haar zoon troost op de begrafenis van zijn vader, die overleed aan de gevolgen van een omgevallen hijskraan. Zijn zoon overleefde het maar raakte wel gewond.
Nikon-Walkley Awards

Alex Coppel is finalist voor de Press Photographer of the Year. Hij maakte onder andere deze foto van paralympiër Ahmed Kelly.
Nikon-Walkley Awards

Ook Jason Edwards was genomineerd in diezelfde categorie. Hij maakte deze foto van soliste Kristy Lee Denovan, van de Melbourne Ballet Company.
Nikon-Walkley Awards

Bekijk alle winnaars en genomineerden van de Nikon-Walkley Awards for Exellence in Photojournalism hier.

Lees ook: Winnaars van de Leica Oskar Barnack Awards 2016

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne