Indrukwekkend: winnaars Nikon Small World fotowedstrijd

Indrukwekkend: winnaars Nikon Small World fotowedstrijd

Jasper van Bladel 971 0
Vorige week lieten we jullie al een aantal foto’s zien uit de Nikon Small World fotomicrografiewedstrijd. Nu zijn de winnaars bekend. Kijk snel verder, want het zijn indrukwekkende foto’s.

Met macrofotografie gaat er al een wereld voor ons open. Kleine insecten hebben opeens prachtige kleuren en structuren en zijn haast onherkenbaar. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat veel mensen graag dieren enorm vergroot op de gevoelige plaat zetten. Maar voor sommige mensen gaat een macro-objectief nog lang niet ver genoeg. Voor deze mensen ins de Nikon Small World fotomicrografiewedstrijd in de wereld geroepen.

Nr 1: een vier dagen oude embryo van een zebravisje: Oscar Ruiz

Fotomicrografie gaat verder waar macro-fotografie stopt. Fotomicrografie is het fotograferen door een microscoop en is oorspronkelijk ontwikkeld voor de wetenschap en stelde onderzoekers in staat om bijvoorbeeld bacteriën en cellen te onderzoeken. Tegenwoordig zijn er ook veel hobbyisten die graag de bijzondere wereld willen tonen die overal om ons heen is, maar we niet met het blote oog kunnen zien. Om dit te stimuleren organiseert Nikon al 41 jaar lang, elk jaar de Nikon Small World fotowedstrijd. 

Nr 2: detailopname van een gepolijste agaat (steen): Douglas L. Moore

Nr 3: Hersencellen: Rebecca Nutbrown

Nikon Small World fotowedstrijd

 Al sinds 1975 organiseert Nikon elk jaar deze bijzondere fotowedstrijd om de beoefenaars van deze bijzondere tak van fotografie te erkennen en te eren. Elk jaar kent de wedstrijd tienduizenden deelnemers uit tientallen landen die allemaal zeer bijzondere foto's insturen. Deelnemers worden door een professionele jury beoordeeld op originaliteit, informatievoorziening, technische kunde en visuele impact.

Kijk voor meer informatie op de website van de Nikon Small World fotowedstrijd.

Nr 4: Proboscis van een vlinder: Jochen Schroeder

Nr 5: Voet van een watertor: Igor Siwanowicz

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper